maandag 22 januari 2024

Vegetarische kapucijnercurry (India)

VEGETARISCHE KAPUCIJNERCURRY

Dit gerecht met verse wintergroenten en kapucijners is geïnspireerd op de Indiase keuken.

1 dunne prei
100 gram winterwortel
200 gram broccoli
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel bloem
zout
2 deciliter (Bulgaarse) yoghurt
1 blikje kapucijners (netto 400 gram)
2 eetlepels fijngehakte koriander


Maak de prei, de winterwortel en de broccoli schoon. Snijd de prei en de wortel in dunne plakjes en verdeel de broccoli in roosjes.
Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook erboven uit en schep het kerriepoeder, het paprikapoeder en de groenten erdoor. Bak ze op hoog vuur 5 minuten. Roer de bloem en wat zout door de (Bulgaarse) yoghurt. Schep dit mengsel met de kapucijners door de groenten. Laat de kapucijnercurry 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de kapucijnercurry over 2 borden en strooi de fijngehakte koriander erover.
Lekker met bruin stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 31 januari 1996

Geen opmerkingen: