woensdag 26 augustus 2020

Varkenshaasje met bramensaus

VARKENSHAASJE MET BRAMENSAUS

200 gram bramen
1 theelepel citroensap
1 theelepel kaneel
4 kleine varkenshaasjes à 150 gram
zout
peper
50 gram boter
1 deciliter slagroom


In zeef bramen voorzichtig afspoelen en laten uitlekken. 8 Bramen apart houden. In pan doen: rest van bramen, citroensap, kaneel en ½ deciliter water. 5 Minuten zachtjes koken. Boven kom door zeef wrijven.
Vlees inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom goudbruin bakken. Met deksel schuin op pan vlees in 10 minuten zachtjes gaar bakken. Af en toe keren. Uit pan nemen. In aluminiumfolie verpakken. ¾ Van bakvet afgieten. Aan de rest van bakvet slagroom toevoegen. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Zonder deksel op pan 5 minuten tot helft inkoken. Bramenpuree erdoor roeren. Vlees schuin in plakjes snijden. Op 4 borden saus scheppen. Vlees dakpansgewijs in saus rangschikken. Garneren met bramen.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: