woensdag 26 augustus 2020

Pompoensoep

POMPOENSOEP

1 ui
750 gram pompoen
1 eetlepel olie
1½ eetlepel kerriepoeder (mild)
2 (groente)bouillontabletten
1½ eetlepel ketjap asin
zout
peper
10 sprietjes bieslook


1 Ui pellen en snipperen. 750 Gram pompoen in parten snijden. Pitten en losse vezels verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Ui en 1½ eetlepel kerriepoeder (mild) 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: pompoen, ¾ liter water en 2 (groente)bouillontabletten. Met deksel op pan aan de kook brengen. 20 Minuten zachtjes koken. Boven andere pan door zeef wrijven of in mengbeker pureren. 1½ eetlepel ketjap asin erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Soep opnieuw verwarmen. 10 Sprietjes bieslook erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: