woensdag 26 augustus 2020

Sperziebonensalade met olijvendressing (Zuid-Europa)

SPERZIEBONENSALADE MET OLIJVENDRESSING

500 gram sperziebonen
zout
1 superbintje (150 gram)
2 bosuitjes
12 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels (rozemarijn)azijn
2 theelepels Zaanse mosterd
2 theelepels majoraan
(versgemalen) peper
5 eetlepels olijfolie


Sperziebonen schoonmaken en wassen. In pan met weinig water en zout sperziebonen in 10 minuten beetgaar koken. Intussen aardappel schillen en wassen. Aardappel in lengte halveren en in plakjes van 3 millimeter dik snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in 3 minuten beetgaar koken. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Olijven fijnhakken. In slaschaal doen: azijn, mosterd, majoraan, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Gehakte olijven erdoor roeren. Aardappelplakjes en sperziebonen afgieten en warm door dressing scheppen. Salade laten afkoelen en 1 uur in koelkast zetten.
Bosuiringetjes door bonensalade scheppen. Serveren bij gegrilde entrecote.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidings- wachttijd : 20 / 1 / 60 minuten

gebied : Zuid-Europa
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande augustus 1992

Geen opmerkingen: