SPERZIEBONENSALADE MET OLIJVENDRESSING
500 gram sperziebonen
zout
1 superbintje (150 gram)
2 bosuitjes
12 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels (rozemarijn)azijn
2 theelepels Zaanse mosterd
2 theelepels majoraan
(versgemalen) peper
5 eetlepels olijfolie
Sperziebonen schoonmaken en wassen. In pan met weinig water en zout sperziebonen in 10 minuten beetgaar koken. Intussen aardappel schillen en wassen. Aardappel in lengte halveren en in plakjes van 3 millimeter dik snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in 3 minuten beetgaar koken. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Olijven fijnhakken. In slaschaal doen: azijn, mosterd, majoraan, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Gehakte olijven erdoor roeren. Aardappelplakjes en sperziebonen afgieten en warm door dressing scheppen. Salade laten afkoelen en 1 uur in koelkast zetten.
Bosuiringetjes door bonensalade scheppen. Serveren bij gegrilde entrecote.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidings- wachttijd : 20 / 1 / 60 minuten
gebied : Zuid-Europa
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande augustus 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten