BROODJE MET GEITENKAAS EN TOMAAT
Wilt u lekker makkelijk buiten eten? Deze broodjes met geitenkaas, frisse komkommer en tomaatjes kunt u zo uit de hand eten. U maakt ze in een kwartiertje!
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel azijn
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
zout
peper
1 komkommer
1 sjalotje
150 gram kerstomaatjes
300 gram geitenkaas (met een aslaagje)
4 harde witte broodjes
In slaschaal doen: olie, azijn, Italiaanse keukenkruiden, zout en peper. Tot sausje roeren. Komkommer wassen. 2/3 Van komkommer in stukken snijden. In slaschaal door sausje scheppen. Rest van komkommer in plakjes snijden. Sjalotje pellen en in ringen snijden. Helft van sjalot door sausje met komkommer scheppen. Tomaatjes wassen en kroontjes verwijderen. 3 Tomaatjes in plakjes snijden. Rest van tomaatjes door sausje met komkommer scheppen. 2/3 Van kaas in plakjes snijden. Broodjes doormidden snijden. Achtereenvolgens onderste helften beleggen met plakjes tomaat, plakjes komkommer, plakjes kaas en helft van sjalot. Bovenste helften erop leggen. Broodjes op 2 borden leggen. Achtereenvolgens aan 6 cocktailprikkers stukje kaas, tomaat en stukje komkommer steken. Naast broodjes leggen. In slaschaal komkommer, sjalot en tomaat nogmaals door elkaar scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 880 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1989
woensdag 26 augustus 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten