woensdag 26 augustus 2020

Kerrierijst met abrikozen en zonnebloempitten

KERRIERIJST MET ABRIKOZEN EN ZONNEBLOEMPITTEN

Zonnebloempitten zijn rijk aan eiwit en ijzer. Heel geschikt dus om eens als vleesvervanger te gebruiken. Ze zijn lekker knapperig en als u ze even roostert of bakt krijgen ze een heerlijke geur en smaak. U kunt zonnebloempitten verwerken in groentegerechten en salades of bijvoorbeeld in een rijstgerecht.

1 blik abrikozen (netto 410 gram)
3 eetlepels olie
150 gram droogkokende rijst
1 eetlepel kerriepoeder (mild)
½ theelepel koenjit
½ groentebouillontablet
1 dunne prei (150 gram)
75 gram zonnebloempitten
zout
peper
1 takje selderij


Boven maatbeker abrikozen afgieten. 1 Deciliter vocht opvangen. Vocht met water aanvullen tot 3 deciliter. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Rijst en kerriepoeder 1 minuut zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Aan rijst toevoegen: abrikozenvocht, koenjit en bouillontablet. Aan de kook brengen. Doorroeren. Met deksel op pan rijst in 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen van prei worteltjes en lelijk blad verwijderen. Schuin in stukken van 2 centimeter snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Abrikozen in vieren snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Prei 5 minuten heel zachtjes bakken. Zonnebloempitten toevoegen. Nog 2 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Aan rijst abrikozen, prei en zonnebloempitten toevoegen. Door elkaar scheppen. Over 2 borden verdelen. Garneren met toefje selderij.
Lekker met wortelsalade.

2 personen

voedingswaarde : 790 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: