GEBAKKEN TAHOE MET ANANASZOETZUUR
Een tikje exotisch hoort op een warme zomerdag. Deze knapperige tahoeplakjes met frisse ananas dus.
50 gram witte basterdsuiker
½ deciliter azijn
1 kleine ananas (500 gram)
1 eetlepel Franse mosterd
50 gram cornflakes
150 gram tahoe
1½ eetlepel olie
1 eetlepel boter of margarine
3 takjes peterselie
Basterdsuiker en azijn al roerende aan de kook brengen. Zonder deksel 10 minuten laten koken tot stroperig mengsel. Intussen ananas in plakken snijden en dik schillen. Zwarte stukjes en harde kern eruit snijden. Ananas in stukjes snijden. Door suikerstroop ananas en ½ eetlepel mosterd roeren. Laten afkoelen. Cornflakes heel fijn verkruimelen. Tahoe in 12 dunne plakken snijden. Besmeren met rest van mosterd. Door cornflakes wentelen. Goed aandrukken.
In koekenpan met antiaanbaklaag olie en boter verhitten. Tahoe in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Over 2 bordjes verdelen. Beetje ananaszoetzuur ernaast scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Rest van zoetzuur apart erbij geven.
Lekker met aardappelpuree en worteltjes.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten