zondag 23 augustus 2020

IJsbergsalade met kaas en mango

IJSBERGSALADE MET KAAS EN MANGO

2 eetlepels citroensap (flesje)
4 eetlepels olie
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel sinaasappelmarmelade
zout
peper
125 gram Leerdammer kaas (stukje)
1 stevige mango
½ krop ijsbergsla
1 zakje walnoten à 45 gram (Baukje)


In een kommetje citroensap, olie, mayonaise, mosterd en marmelade tot een sausje kloppen. Pittig op smaak afmaken met zout en peper. Van kaas korstjes verwijderen en kaas in dunne reepjes van circa 5 centimeter lengte snijden. Mango schillen en rond de pit in plakken snijden. Plakken in reepjes van circa 5 centimeter lengte snijden. IJsbergsla wassen, schoonmaken en laten uitlekken. Sla in flinterdunne reepjes snijden. Walnoten halveren. Sla, kaas, mango en walnoten luchtig door elkaar scheppen en in een plastic doos of trommel doen. Sausje in afsluitbaar bakje overdoen. Salade en sausje in de koelkast zetten.
Sausje over salade schenken en luchtig doorscheppen. Salade op bordjes scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Allerhande augustus 1990

Geen opmerkingen: