EIRAGOÛT MET AVOCADO
Hardgekookt ei en avocado gaan prima samen in deze frisse ragoût. Dat ziet er zomers uit!
8 eieren
1 vleestomaat
1 zakje witte saus
2 ½ deciliter melk
1 theelepel paprikapoeder
2 avocado’s
1 eetlepel citroensap
8 sprietjes bieslook
zout
peper
3 eetlepels pepitas (soort pompoenpitten)
Eieren in 10 minuten hard koken. Intussen tomaat wassen en in vieren snijden. Zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Saus maken met melk volgens gebruiksaanwijzing. Paprikapoeder erdoor roeren. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Eieren laten schrikken, pellen en in stukjes snijden.
Avocado’s schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Al roerende saus verwarmen. Ei en avocado erdoor roeren. Bieslook erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaat een pepitas erover strooien.
Lekker met rijst en spinazie.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten