zondag 23 augustus 2020

Broodje tartaar met krab en avocado

BROODJE TARTAAR MET KRAB EN AVOCADO

¼ ui
1 rijpe avocado
1 pakje Mon Chou
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gemalen Zwitserse kaas (strooibus)
zout
peper
2 eetlepels zure room
2 theelepels mosterd
1 blikje krab (200 gram)
8 grote peultjes (50 gram)
400 gram tartaar
2 eetlepels roze peperkorrels (potje Delby’s)
2 eetlepels boter of margarine
4 broodjes met sesamzaad


Ui pellen en boven kom fijnraspen. Hierop (roer)zeef zetten. Avocado in lengte halveren, pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in zeef doen. ¼ Deel van Mon Chou en citroensap toevoegen. Door zeef wrijven. Zwitserse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In andere kom doen: rest van Mon Chou, zure room en mosterd. Door elkaar roeren tot gladde massa. Krab afgieten, papier verwijderen. 4 Mooie stukjes apart houden. Rest van krab door Mon Chou-mosterdmengsel roeren. Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout peultjes in 5 minuten gaarkoken. Afgieten. In derde kom doen: tartaar, peperkorrels, zout en peper. Door elkaar kneden. Hiervan 4 schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Schijven 3 minuten aan elke kant bruinbakken. Op aanrecht dubbel vel keukenpapier leggen. Uit pan tartaar op keukenpapier leggen. Voorzichtig vet weg deppen. Broodjes halveren. Onderste helften dik besmeren met avocadomengsel. Achtereenvolgens beleggen met: tartaar, peultjes en stukje achtergehouden krab. Bovenste helften van broodjes dik besmeren met krabmengsel. Op belegde helften zetten. Lekker met komkommersalade.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1982

Geen opmerkingen: