zaterdag 18 juli 2020

Macaroni met courgette & aubergine

MACARONI MET COURGETTE & AUBERGINE

1 aubergine, in blokjes van 1 centimeter
1 courgette, in blokjes van 1 centimeter
1 theelepel zeezout (optioneel)
3 eetlepels olijfolie
300 gram macaroni
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram elk
1 pak Boursin van 150 gram, verkruimeld
40 gram panko broodkruim


Verwarm de oven voor tot 210°C. Zet een pan met gezouten kokend water op. Doe de aubergine, courgette, het zeezout (als je dit gebruikt) en 1 eetlepel olijfolie in een grote braadslede, roer goed door en zet 10 minuten in de oven.
Doe de pasta ondertussen in het kokende water en kook 10 minuten. Giet goed af en haal de braadslede met de aubergine en courgette uit de oven. Roer de pasta, tomatenblokjes en nog 1 eetlepel olie erdoorheen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C.
Strooi de Boursin erover en daarna het broodkruim. Besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie en zet nogmaals 15 - 20 minuten in de oven, tot het gerecht knapperig en goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voor je het opdient.

3 - 4 personen

voorbereidings- / oventijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De snelle bakplaat : 75 Makkelijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: