zaterdag 18 juli 2020

Feta met vijgen, pijnboompitten & basilicum

FETA MET VIJGEN, PIJNBOOMPITTEN & BASILICUM

400 gram feta
8 vijgen, gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels honing
versgemalen zwarte peper
50 gram pijnboompitten
geraspte schil en sap van ½ biologische citroen (gebruik een hele citroen als de citroen niet zo sappig is)
1 eetlepel extra vierge olijfolie
20 gram verse basilicum, de blaadjes fijngehakt
knapperig brood of zuurdesembrood, voor erbij


Verwarm de oven voor tot 180°C. Halveer de blokken feta en leg deze in de braadslede met de vijgen eromheen. Besprenkel alles met de olijfolie en honing, voeg een snuf peper toe, strooi de pijnboompitten eroverheen en zet 20 - 25 minuten in de oven, tot de vijgen zachter zijn.
Meng de citroenrasp, het citroensap, de extra vierge olijfolie en het basilicum vlak voor het gerecht klaar is. Giet over de vijgen en de feta zodra deze uit de oven komen. Dien heet op met lekker knapperig brood.

4 personen

voorbereidings- / oventijd : 10 / 20 - 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De snelle bakplaat : 75 Makkelijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: