zaterdag 18 juli 2020

Linzen met bietjes en feta

LINZEN MET BIETJES EN FETA

250 gram puy-linzen
lichte groentebouillon of water
1 laurierblad
2 teentjes knoflook, geplet
paar takjes peterselie (indien gewenst)
2 eetlepels olijfolie
balsamicoazijn
in de oven gebakken bietjes, in partjes
feta of geitenkaas, in blokjes


Doe de linzen in een pan en voeg ruim water toe. Breng aan de kook, laat een minuut koken en giet af. Doe de linzen terug in de pan en schenk er zoveel bouillon of water over dat ze net onderstaan. Doe het laurierblad, knoflook en peterselie (als je die hebt) erbij. Breng aan de kook en laat heel zachtjes ongeveer een halfuur sudderen, tot ze gaar zijn naar niet stuk zijn gekookt.
Giet de linzen af en gooi de kruiden en knoflook weg. Verdeel wat olijfolie en balsamicoazijn over de warme linzen en schep er in partjes gesneden, in de oven gebakken bietjes en blokjes feta of geitenkaas door.

4 - 6 personen

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Veg! : Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol / Hugh Fearnley-Whittingstall

Geen opmerkingen: