ZITRONENSUPPE (CITROENSOEP)
Hier niet zo gebruikelijk, een zoet voorgerecht, maar het is weer eens iets anders.
¾ liter water
rasp van 1 citroen
1 deciliter citroensap
6 eetlepels suiker
2 eetlepels aardappelmeel
4 eetlepels witte wijn
1 ei, gesplitst
¾ Liter water aan de kook brengen met de geraspte schil van 1 citroen, 1 deciliter citroensap en 4 eetlepel suiker; 2 afgestreken eetlepels aardappelmeel glad roeren met 4 eetlepels witte wijn. Het nat hiermee binden. Dan van het vuur af 1 eierdooier (0,2 deciliter gepasteuriseerd) erdoor roeren. Een eiwit (0,3 deciliter gepasteuriseerd) stijfkloppen met 2 eetlepels suiker. In het bord met theelepels torentjes eiwit op de soep scheppen.
4 personen
gebied : Liechtenstein
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
zondag 28 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten