zondag 28 juni 2020

Porotos Granados (Chili)

POROTOS GRANADOS (CRANBERRYBEANS MET POMPOEN EN MAÏS)

De gebruikte ingrediënten in deze Chileense schotel wijzen op sterke Indiaanse invloeden.

250 gram cranberry- of navy beans (borlotti- of witte bonen)
2 eetlepels zoete paprika
4 eetlepels olijfolie
1 ui
2 groene Chilipepers
1 blikje gekookte maïskorrels
500 gram pompoen
500 gram tomaten
1 theelepel oregano
zout
versgemalen zwarte peper


Week de bonen 4 uur en kook ze, zonder zout, in ongeveer 2 uur gaar. Fruit de fijngesnipperde ui in olie boven laag vuur goudgeel. Splijt de pepers open en verwijder de pitjes. Snipper de pepers en snijd de pompoen in dobbelstenen. Hak de tomaten in kleine stukjes. Voeg pepers, pompoen, tomaten en paprikapoeder aan de uien toe en laat het geheel hoogstens 10 minuten sudderen. Voeg de bonen aan de saus toe en verdun deze enigszins met enkele lepels van het bonenwater. Laat het geheel nog ruim 10 minuten pruttelen. De stukjes pompoen worden zacht en binden de saus.

4 personen

gebied : Chili
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: