zondag 28 juni 2020

Linzen (Sri Lanka)

LINZEN

500 gram linzen
2 uien (fijn snijden)
1 groene Spaanse peper
3 theelepels garnalenpoeder
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels zwart mosterdzaad
2 gedroogde rode Spaanse pepers
½ kopje koffiemelk
enkele laurierbladeren
enkele stukjes sereh (citroengras)
olie (of margarine)


De linzen een half uur in koud water voorweken. Was ze vervolgens zolang tot alle schuim verdwenen is. Fruit één fijngesneden ui goudbruin en voeg daaraan alle overige ingrediënten toe, behalve het zout en de melk. Ook de gewassen linzen worden erbij gedaan en alles wordt op een middelgrote vlam gaar gekookt. Tot slot de melk en wat zout naar smaak toevoegen. Laat het gerecht nog 10 minuten sudderen op een kleine vlam alvorens het op te dienen.

4 personen

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas

Geen opmerkingen: