maandag 15 juni 2020

Carottes Luxembourges (Luxemburg)

CAROTTES LUXEMBOURGES (GESTOOFDE WORTELTJES MET SPEK)

500 gram worteltjes
125 gram spek
1 ui
3 eetlepels bloem
2 deciliter water
½ bouillonblokje
½ theelepel nootmuskaat
2 theelepels suiker
2 eetlepels gehakte peterselie


Maak de worteltjes schoon, was ze en snijd overlangs in dunne reepjes. Snijd het spek in dobbelsteentjes. Doe het spek in een braadpan en bak het uit tot het vet eruit gesmolten is. Maak de ui schoon en snijd deze klein. Voeg de ui aan het spek toe en fruit deze goudbruin. Voeg de bloem toe en laat het 1 minuut bruineren. Schenk onder voortdurend roeren het water bij de bloem tot een dikke saus ontstaan is. Doe de wortelreepjes, bouillonblokje, nootmuskaat en suiker in de pan. Doe een deksel op de pan en laat de worteltjes in 15 minuten gaar sudderen. Doe de worteltjes met saus over in een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met de peterselie.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: