maandag 15 juni 2020

Ragoût de Mouton (Luxemburg)

RAGOÛT DE MOUTON (SCHAAPSRAGOÛT)

800 gram ontbeende schaapsbout
40 gram boter of margarine
4 deciliter water
1 teentje knoflook
3 wortelen
1 ui
½ witte kool (500 gram)
zout
peper
4 grote aardappelen


Snijd het vlees in dobbelstenen. Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin goed bruin. Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Maak intussen de knoflook schoon en pers hem uit boven het vlees. Maak de wortelen, ui en witte kool schoon en snijd ze klein. Doe de groenten, zout en peper bij het vlees. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 1½ uur zachtjes stoven. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakken. Doe de aardappelschijven in de pan, sluit deze weer en laat het gerecht nog eens 30 minuten stoven. Dien het gerecht op in de braadpan.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: