zondag 10 mei 2020

Tirokafteri (Thessaloniki, Griekenland)

TIROKAFTERI (PIKANTE DIP VAN FETA EN PAPRIKA)

200 gram feta
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels citroensap
1 theelepel oregano
versgemalen peper
½ kleine groene paprika
½ kleine rode paprika
1 Spaanse peper
snufje cayennepeper
4 zwarte olijven

OM TE DIPPEN
reepjes rauwe groenten
knapperig geroosterd pitabrood, in driehoekjes


Doe de feta in een kom, en maak hem fijn met een vork. Meng de olijfolie en crème fraîche er goed door. Doe het citroensap, de oregano en wat peper erbij, en klop het met de mixer tot een luchtig mengsel. Halveer de paprika’s en verwijder het zaad. Snijd ze in kleine stukjes. Haal het steeltje van de peper en haal de zaadjes eruit. Snijd hem heel fijn. Roer de paprika en Spaanse peper door het fetamengsel en breng het geheel op smaak met cayennepeper. Serveer iets gekoeld, in eenpersoons kommetjes, of op een slablad op bordjes. Garneer met de olijven. Geef de groenten en het pitabrood er apart bij.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Thessaloniki, Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: