zondag 10 mei 2020

Aubergine-crostini met kaaspuree

AUBERGINE-CROSTINI MET KAASPUREE

1 aubergine
½ deciliter olijfolie
100 gram gegrilde paprika’s (Piquillos)
2 teentjes knoflook
100 gram zachte geitenkaas zonder korst
2 theelepels tomatenpuree
zout
peper
blaadjes basilicum


Grill voorverwarmen. 8 Plakken aubergine van ½ centimeter dik aan beide kanten insmeren met ½ deciliter olijfolie. Aubergine onder hete grill aan weerskanten in 8 minuten lichtbruin roosteren. Iets laten afkoelen, 100 gram gegrilde paprika’s (Piquillos) pureren met 2 teentjes knoflook, 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 2 theelepels tomatenpuree, zout en peper. Puree op de aubergineplakken scheppen. Garneren met blaadjes basilicum.

8 personen

voedingswaarde : 55 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair mei 1998, Kookcursusboekje

Geen opmerkingen: