zondag 10 mei 2020

Spitskoolparten met citroenvinaigrette

SPITSKOOLPARTEN MET CITROENVINAIGRETTE

1 rode peper
1 citroen
1 spitskool (750 gram)
7 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel zout
(versgemalen) zwarte peper


Peper schoonmaken en in heel dunne reepjes van 3 centimeter lengte snijden. Citroen goed schoonboenen en schil raspen, of met scherp mesje citroen heel dun schillen (zonder wit) en in flinterdunne reepjes snijden. Citroen uitpersen. Buitenste bladeren van spitskool verwijderen en kool in 12 parten snijden.
Grill- of koekenpan verwarmen en dun bestrijken met (olijf)olie. Vier koolparten in pan leggen en 3 minuten bakken, voorzichtig met spatel keren en andere kant 3 minuten bakken. Kool uit pan nemen en op platte schaal leggen. Op zelfde wijze rest van koolparten bakken.
In steelpan citroenschil, zout, peper, peperreepjes, 3 eetlepels citroensap en rest van (olijf)olie 1 minuut verwarmen. Dressing over koolparten schenken. Lauwwarm serveren.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande mei 2001

Geen opmerkingen: