dinsdag 5 mei 2020

Slarolletjes met roomkaas en mortadella

SLAROLLETJES MET ROOMKAAS EN MORTADELLA

8 grote bladeren van romaanse sla
8 plakken mortadella, dun gesneden
250 gram verse roomkaas
5 - 6 eetlepels crème fraîche
zout
peper
1 theelepel komijnzaadjes, gekneusd
½ - 1 rode peper, heel fijn gesneden
2 theelepels ingelegde gember (beni-shoga), in reepjes
3 eetlepels fijngesneden lente-ui
4 - 5 eetlepels kleine korianderblaadjes

DRESSING
3 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels limoensap


Van slabladeren harde nerf verwijderen en steeds 2 bladeren, elkaar een beetje overlappend, op werkvlak leggen. Leg 2 plakjes mortadella op de sla, ze mogen elkaar ook iets overlappen. Roomkaas losroeren en mengen met crème fraîche, zout, peper, komijn, rode peper, gember en lente-ui. Roomkaasmengsel in dikke laag over mortadella strijken. Daarop blaadjes koriander leggen. Slabladeren oprollen tot stevige pakketjes. Zijkanten van sla naar binnen vouwen, zodat dichte rolletjes ontstaan. Voor serveren rolletjes schuin halveren. Dressing roeren van sojasaus, limoensap en 3 eetlepels water. Dressing bij rolletjes serveren.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: