dinsdag 5 mei 2020

Kalkoencurry met notenrijst

KALKOENCURRY MET NOTENRIJST

750 gram kalkoenfilet
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gemberwortel (4 centimeter)
2 eetlepels milde currypasta
4 eetlepels olie
100 gram crème fraîche
3 eetlepels Griekse yoghurt
¼ liter kippenbouillon
zout
versgemalen peper

RIJST
400 gram rijst
6 eetlepels rozijnen
100 gram geroosterde hazel- of cashewnoten
3 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie


Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Hak de gemberwortel fijn. Doe alles in een kom en meng er de currypasta door, zodat alles goed gemengd is. Laat afgedekt rusten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking droog. Roer er de rozijnen door en houd warm. Laat de olie in een pan met een dikke bodem goed heet worden en roerbak de reepjes vlees tot ze mooi bruin zijn. Doe dat desgewenst in twee porties. Roer er de crème fraîche, de yoghurt en de bouillon door, breng op smaak met wat zout en zonodig peper en laat met het deksel op de pan kort stoven. Schep kort voor het serveren de grofgehakte noten door de rijst en bestrooi het vlees met koriander of peterselie. Geef er een komkommersalade bij die met yoghurt wordt aangemaakt.

6 personen

voedingswaarde : 672 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: