dinsdag 5 mei 2020

Pittig kalkoengehakt in ijsbergsla

PITTIG KALKOENGEHAKT IN IJSBERGSLA

600 gram kalkoenfilet
3 eetlepels olie
150 gram geroosterde pinda’s
3 theelepels sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
3 sjalotjes
2 theelepels korianderpoeder
zout
12 bladeren ijsbergsla
komkommer om te garneren
tomaat om te garneren


Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de blokjes kalkoenfilet rondom bruin.
Doe de blokjes kalkoen met de pinda’s, de sambal, de sojasaus, de grofgesneden sjalotjes, het korianderpoeder en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien (of gebruik de pulse-toets) tot het een grof gehakt is. Warm het gehakt omscheppend kort door in de wok of de koekenpan. Maak 12 bladeren los van een krop ijsbergsla en leg ze in 12 schaaltjes. Schep er het gehakt in. Garneer met plakjes komkommer en plakjes tomaat.

12 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: