dinsdag 5 mei 2020

Gekookte 'nieuwe' groenten (Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

GEKOOKTE ‘NIEUWE’ GROENTEN

Het heeft iets weg van een goed gevulde soep, dit geweldige vegetarische hoofdgerecht vol groenten, op smaak gebracht met gember, munt en een vleug vanille.

12 kleine worteltjes
12 jonge meiknolletjes
12 jonge bosuitjes, in stukken
100 gram gedopte tuinbonen
200 gram gedopte doperwten
1 bol verse knoflook, gehalveerd
1 kleine rode peper
½ vanillestokje
3 dunne plakjes citroen, ongeschild
3 dunne plakjes sinaasappel, ongeschild
1 theelepel poedersuiker
1 kruidnagel
20 gram verse gember, geraspt
200 gram kerstomaatjes
8 eetlepels arachideolie
3 eetlepels witte wijnazijn
zout
peper
nootmuskaat
10 blaadjes munt


Worteltjes, meiknolletjes, bosuitjes, tuinbonen, doperwten, knoflook, rode peper, vanillestokje, citroen, sinaasappel, suiker, kruidnagel en gember in pan doen. Water erbij schenken tot groenten voor ¾ deel onder water staan. Gerecht aan de kook brengen en in open pan 20 minuten zachtjes laten koken. Tomaatjes, olie, azijn, zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. Voor serveren munt erover strooien. Lekker met grof boerenbrood.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: