dinsdag 5 mei 2020

Mosterd-dillesaus (Zweden)

MOSTERD-DILLESAUS

10 eetlepels mosterd
1 eetlepel mosterdpoeder
6 eetlepels witte wijnazijn
80 - 100 gram suiker
5 - 6 deciliter maïsolie
zout
peper
5 - 6 eetlepels fijngesneden dille


10 Eetlepels mosterd, 1 eetlepel mosterdpoeder, 6 eetlepels witte wijnazijn en 80 - 100 gram suiker door elkaar roeren. 5 - 6 Deciliter maïsolie heel langzaam erbij schenken onder voortdurend kloppen. Saus met zout en peper op smaak brengen en 5 - 6 eetlepels fijngesneden dille erdoor roeren. Saus tot gebruik afgedekt op koele plaats bewaren.

25 personen

voedingswaarde : 75 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Zweden
gerechtsoort : saus

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: