ZWEEDSE HERFSTSALADE
2 appels, geschild, van klokhuizen ontdaan en in blokjes gesneden
2 gekookte aardappelen, in blokjes gesneden
2 augurken, in blokjes gesneden
1 gekookte wortel, in blokjes gesneden
¼ gekookte selderijknol, in blokjes gesneden
100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
100 gram rosbief, in blokjes gesneden
2 eetlepels gehakte walnoten
500 gram rijpe pruimen, ontveld, gehalveerd en ontpit
4 theelepels mayonaise
3 eetlepels zure room
sap van 1 citroen
½ krop sla, schoongemaakt en in stukjes verdeeld
Schep in een slakom alle ingrediënten luchtig door elkaar, voeg de kropsla pas toe als de rest door elkaar is geschept.
4 personen
gebied : Zweden
gerechtsoort : salade
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten