KARDINAL (KARDINAAL)
5 klontjes suiker
1 sinaasappel
1 kop ananassap
½ fles zoete witte wijn
½ fles halfdroge champagne
Wrijf de suikerklontjes over de sinaasappelschil en leg ze in een glazen kan. Pers de sinaasappel uit en giet het sap op de suiker. Roer het door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer het ananassap en de witte wijn erdoor. Dek de kan af en zet hem 2 uur in de koelkast. Doe er vlak voor het opdienen een paar ijsklontjes in en de champagne.
6 personen
gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : drank
bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië (Bruna culinair) / Eva Bakos en Albert Kofranek
woensdag 11 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten