SOPPA TAL-QARA’BALI (COURGETTESOEP)
1 grote ui
1 bleekselderijstengel
2 courgettes (600 gram)
1 kleine aardappel (50 gram)
25 gram boter of margarine
1 ei
1 deciliter slagroom
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. In stukjes snijden. Aardappel schillen en wassen. In stukjes snijden. In grote braadpan boter verhitten. Ui en bleekselderij 5 minuten zachtjes bakken. Courgette en aardappel toevoegen en 5 minuten meebakken. Regelmatig roeren. ½ Liter water toevoegen. Met deksel op pan in 20 minuten zachtjes gaarkoken. In mengbeker soep in gedeelten pureren. Overdoen in andere pan en terugzetten op vuur. Ei splitsen (Eiwit wordt niet gebruikt). In kommetje ei losroeren met slagroom. Al roerende ei aan soep toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur nemen.
Soep in 5 minuten op zacht vuur door en door verwarmen. (Niet koken!) Over 6 diepe borden verdelen.
6 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 50 / 5 minuten
gebied : Malta
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip september 1987
woensdag 11 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten