KARTOFFELSALAT (AARDAPPELSALADE)
500 gram kleine nieuwe aardappeltjes
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel azijn
1 eetlepel geraspte ui
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel kervel
½ eetlepel gehakte bieslook
2 fijngehakte augurken
Kook de aardappels 20 tot 30 minuten in de schil in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en schil ze als ze nog warm zijn. Snijd ze in plakjes en doe ze in een schaal. Doe de overige ingrediënten behalve de augurken erbij en meng voorzichtig door elkaar. Laat het 2 tot 3 uur afkoelen. Strooi, alvorens op te dienen, de gehakte augurken over de salade.
Gerookte forel of zoute haring smaakt er uitstekend bij.
4 personen
gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië (Bruna culinair) / Eva Bakos en Albert Kofranek
woensdag 11 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten