zaterdag 28 maart 2020

Vis en papillotte met gember

VIS EN PAPILLOTTE MET GEMBER

400 gram (basmati)rijst
2 kleine struiken paksoi, gehalveerd
4 kabeljauwfilets
10 centimeter verse gember, geschild en in dunne reepjes gesneden
½ rode peper, in ringetjes
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
1 limoen, in partjes
2 lente-uitjes, in dunne ringen


Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst. Vouw 4 pakketjes van bakpapier of aluminiumfolie. Maak de paksoi schoon en leg in elk pakketje een stuk paksoi. Verdeel de vis, gember en rode peper erover. Giet de sojasaus en azijn erover en vouw de pakketjes dicht. Stoom de pakketjes 15 - 20 minuten in de oven. Maak de pakketjes open en garneer met een partje limoen. Bestrooi de rijst met de bosui en serveer bij de vispakketjes.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen maart 2018

Geen opmerkingen: