zaterdag 28 maart 2020

Chocolade paaskoekjes

CHOCOLADE PAASKOEKJES

175 gram bloem + extra voor uitrollen
50 gram havermout
2 eetlepels cacao
100 gram fijne kristalsuiker
150 gram koude boter, in kleine blokjes
50 gram pure chocolade paaseitjes


Meng de bloem met havermout, cacao, suiker en een snuf zout. Schep de boter erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de koelkast 15 - 30 minuten rusten.
Hak intussen de chocolade-eitjes met een groot mes tot grove stukjes, zodat ze nog wel als stukje herkenbaar zijn.
Verwarm de oven voor op 175°C. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 millimeter dik. Strooi de chocoladestukjes erover en druk ze iets in het deeg. Steek met paas-uitsteekvormen van ongeveer 6 centimeter koekjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kneed de restjes deeg even door, rol het deeg opnieuw uit en steek er weer koekjes van.
Bak de koekjes in de oven in 10 - 12 minuten bruin en gaar.

20 koekjes

voedingswaarde : 130 kcal per stuk
bereidings- / wacht- / oventijd : 30 / 30 / 12 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Dirk maart / april 2018

Geen opmerkingen: