zaterdag 28 maart 2020

Tarte Tatin van gember en biet met geitenkaas

TARTE TATIN VAN GEMBER EN BIET MET GEITENKAAS

50 gram suiker
25 gram boter
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel verse gember, geraspt
600 gram gekookte bieten, in dunne plakjes
6 plakjes bladerdeeg
200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
eventueel rucola, om te garneren


Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de suiker met de boter, azijn en gember en laat karamelliseren tot het mengsel goudbruin is. Voeg de plakjes biet toe en laat 5 minuten meetrekken op een lage stand. Leg de bietenplakjes met de gemberkaramel voorzichtig in de taartvorm. Verdeel de plakjes bladerdeeg erover en vouw deze in de vorm. Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin. Keer de taart om op een bord. Verdeel de geitenkaas erover, bestrooi eventueel met wat rucola en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Boodschappen maart 2018

Geen opmerkingen: