zaterdag 28 maart 2020

Varkensvleesreepjes in Chinese stijl (Maleisië)

VARKENSVLEESREEPJES IN CHINESE STIJL

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
2 eetlepels suiker
2 eetlepels maïzena
zout
peper
500 gram in reepjes gesneden varkensfilet
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui
2 eetlepels tomatenketchup
½ deciliter water
2 in reepjes gesneden lente-uitjes


Vermeng de sojasaus in een kom met de sherry, de suiker, de maïzena en wat zout en peper. Voeg de reepjes vlees toe en schep alles goed dooreen. Laat de reepjes vlees 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes vlees rondom mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het apart.
Fruit de ringen ui in de in de pan achtergebleven olie 3 minuten. Voeg de marinade van het vlees, de tomatenketchup en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de reepjes gebakken vlees toe, leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Serveer het gerecht bestrooid met reepjes lente-ui.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Maleis koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: