donderdag 13 februari 2020

Salade Romaine aux Lardons et Fromage de Chèvre (Frankrijk)

SALADE ROMAINE AUX LARDONS ET FROMAGE DE CHÈVRE (ROMEINSE SLA MET GEITENKAAS EN BACON)

8 plakken (Hollandse) geitenkaas
100 gram bacon in plakjes
2 eetlepels pijnboompitten
2 kleine kroppen Romeinse sla
1 ei
75 gram paneermeel
25 gram boter
2 - 3 eetlepels olijfolie
lange sprieten bieslook
cracked pepper (grof gehakte zwarte peper)

DRESSING
½ eetlepel zwarte-olijven-tapenade
½ eetlepel Dijonmosterd
5 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
(versgemalen) peper


Leg de kaas op een vel bakpapier 1 uur in de vriezer. Verhit een koekenpan en bak de bacon krokant. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en breek ze in niet al te kleine stukken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan. Pluk de knapperige blaadjes uit het hart van de sla (de rest wordt niet gebruikt) en verdeel ze over 4 borden. Klop het ei los in een diep bord. Strooi het paneermeel in een ander diep bord. Haal de plakken kaas eerst door het ei en dan door het paneermeel, zodat ze helemaal bedekt zijn. Verhit de boter en olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kaas zodra de boter niet meer schuimt aan beide kanten krokant en goudbruin.
Klop een dressing van alle ingrediënten en 1 eetlepel water. Verdeel de bacon over de sla en schep de dressing erover en eromheen. leg per bord twee plakken kaas dakpansgewijs op de salade en garneer het gerecht met het bieslook, de pijnboompitten en cracked pepper.
Geef er met olijfolie geroosterd brood bij.

4 personen

voedingswaarde : 515 kcal p.p.
vries- / voor- / bereidingstijd : 60 / 25 / 5 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Koken op z’n Frans / Clara ten Houte de Lange

Geen opmerkingen: