donderdag 13 februari 2020

Pintadeau Rôti aux Poivrons Braisés (Frankrijk)

PINTADEAU RÔTI AUX POIVRONS BRAISÉS (GEBRADEN PARELHOEN MET GESMOORDE PAPRIKA)

Parelhoen heeft een wildsmaak die goed bestand is tegen sterk op smaak gebrachte bijgerechten. Dit is een verschrikkelijk gemakkelijk recept. In plaats van parelhoen kun je ook kip of piepkuiken nemen.

1 parelhoen van 1 ½ kilogram
2 teentjes knoflook, fijngemaakt
het sap en de in reepjes gesneden schil van 1 sinaasappel
olijfolie
4 paprika’s van verschillende kleur, van zaadjes ontdaan en in reepjes gesneden
1 ui, in ringen gesneden
6 ingemaakte piquillo-pepers, grof gehakt
flinke hand zwarte olijven
zout
zwarte peper uit de molen


Verwarm de oven voor op 190°C.
Wrijf het parelhoen rondom in met een van de knoflooktenen en de helft van de repen sinaasappelschil en stop ze daarna in de buikholte van de vogel. Kwast het vel in met wat olijfolie en strooi er een beetje zout op.
Zet de vogel ongeveer 75 minuten in de oven, tot het sap dat eruit loopt als je in het dikst van een poot prikt, helder is. Bedruip het hoen zo nu en dan met het braadvocht. Neem het parelhoen uit de oven en laat het voor het aansnijden 10 tot 15 minuten rusten.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de reepjes paprika met de rest van de knoflook en de uitjes. Giet het sinaasappelsap erbij en roer even. Doe de rest van de sinaasappelschil, de piquillo-pepers en de olijven erbij. Laat het sausje een paar minuten op het vuur staan zodat het goed warm wordt.
Snijd het parelhoen in stukken en serveer die met de gebakken paprika en olijven.

6 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine

Geen opmerkingen: