donderdag 13 februari 2020

Soupe au Beaufort (Frankrijk)

SOUPE AU BEAUFORT (KAASSOEP MET BEAUFORT)

4 sneetjes pain de campagne of volkorenbrood
3 - 4 eetlepels olijfolie
75 gram boter
2 knoflooktenen, gepeld
250 gram Beaufort of Maasdammer kaas
50 gram bloem
¼ liter droge witte wijn
1 liter kippenbouillon
zout
(versgemalen) peper
(versgeraspte) nootmuskaat
2 eidooiers
½ bekertje crème fraîche
75 gram rucola


Snijd het brood in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes bruin en knapperig. Neem de pan van het vuur en pers er een knoflookteen boven uit. Roer de croutons erdoor en laat ze op een bord afkoelen. Snijd een kwart van de kaas in kleine blokjes en rasp de rest. Verhit de boter in een soeppan en pers de andere knoflookteen erboven uit. Roer de bloem erdoor en verwarm dit mengsel al roerende 2 minuten. Voeg de wijn en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze al roerende smelten. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop in een kom de dooiers los met de crème fraîche en 3 lepels soep. Voeg het mengsel al roerende aan de soep toe en warm de soep heel zachtjes door (niet meet laten koken) tot een glad, gebonden geheel.
Schep de soep in soepkommen. Garneer met rucola, croutons en blokjes kaas.

4 personen

voedingswaarde : 723 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Koken op z’n Frans / Clara ten Houte de Lange

Geen opmerkingen: