woensdag 12 februari 2020

Fazantenfilet met champagnezuurkool (Champagne, Grand Est, Frankrijk)

FAZANTENFILET MET CHAMPAGNEZUURKOOL

½ ui
1 laurierblad
2 kruidnagels
2 pakjes naturel zuurkool (à 500 gram)
3 deciliter champagne of sekt
4 fazantenfilets (à 100 gram)
75 gram boter
zout
peper
3 appels (Granny Smith)
2 eetlepels suiker


Ui pellen en laurierblad met kruidnagels erop vaststeken. Zuurkool met champagne, ui en 25 gram boter in gesloten pan in 20 minuten zachtjes koken. In koekenpan 25 gram boter verhitten. Fazantenfilets bestrooien met zout en peper en 7 minuten bakken, halverwege keren. Appels schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en elke appel in 10 partjes verdelen. In andere koekenpan rest van boter verhitten. Suiker en appelpartjes toevoegen en al omscheppend in 5 minuten goudkleurig bakken. Ui uit pan nemen en zuurkool over vier warme borden verdelen. Fazantenfilet erop leggen. Appelpartjes uit pan scheppen en eromheen leggen. Lekker met torentjes aardappelpuree.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Champagne, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Kip en ander gevogelte (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee - van der Heijden

Geen opmerkingen: