zondag 2 februari 2020

Crémets (Anjou, Pays de la Loire, Frankrijk)

CRÉMETS

In Anjou ziet men vaak rijen metalen potjes, waarin een romig-witte massa staat uit te lekken. Dit zijn crémets, een verrukkelijk mengsel van room en verse kaas. Vroeger gebruikte men voor het uitlekken kleine rieten mandjes. Men eet crémets met suiker of ook wel met vers fruit, vooral aardbeien of frambozen. Er bestaan verschillende recepten, hier volgt er één van.

¼ liter slagroom
1/8 liter zure room
2 eiwitten
mespunt zout
150 gram verse kaas
eventueel melk


Klop slagroom samen met zure room tot een dikke massa en sla de eiwitten met zout stijf. Roer de verse kaas, zo nodig met behulp van een beetje melk, tot een gemakkelijk smeerbare massa, meng er dan de room door en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Laat de massa uitlekken in een vergiet op een linnen doek.

4 personen

gebied : Anjou, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: