woensdag 25 december 2019

Avocado-vissalade

AVOCADO-VISSALADE

200 gram kabeljauwfilet
1 citroen
zout
100 gram gekookte mosselen
2 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise
½ eetlepel gembernat
versgemalen peper
1 grote stevige avocado


Vis onder koud water afspoelen. In stukjes van 2 centimeter snijden. Citroen uitpersen (= 4 eetlepels sap). In pan met weinig water, zout en 1 eetlepel citroensap, vis 5 minuten zachtjes koken. Afgieten. Laten afkoelen. In zeef mosselen onder koud water afspoelen. In kommetje peterselie en bieslook fijnknippen. In kom doen: yoghurt, mayonaise, gembernat en peterseliemengsel. Tot sausje roeren. Vis en mosselen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Avocado halveren. Pit verwijderen. Eén helft dun schillen. In dunne plakken snijden. Besprenkelen met 1½ eetlepel citroensap. Uit andere helft vruchtvlees scheppen. In stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Avocadostukjes door vissalade scheppen. Over 4 borden verdelen. Garneren met plakken avocado. Lekker met toast.

4 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1987

Geen opmerkingen: