woensdag 25 december 2019

Warme croissant met ui-notenvulling

WARME CROISSANT MET UI-NOTENVULLING

1 grote ui
75 gram gemengde ongezouten noten
5 takjes peterselie
1½ eetlepel boter of ongezouten margarine
1 theelepel kerriepoeder
1 blikje croissantdeeg (nettogewicht 230 gram)
versgemalen peper
1 ei


Bakplaat invetten. Ui pellen en fijnsnipperen. Noten grof hakken. In kopje peterselie fijnknippen. In koekenpan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Noten en peterselie toevoegen en nog ½ minuut bakken. Plakjes croissantdeeg op aanrecht uitspreiden. Ui-notenmengsel over deeg verdelen. Peper erboven fijnmalen. Deeglapjes volgens gebruiksaanwijzing oprollen in croissantvorm. Op bakplaat leggen. Tot gebruik koel wegzetten.
Oven voorverwarmen op 175°C. In kopje ei loskloppen. Croissants bestrijken met ei. In midden van oven croissants in 30 minuten gaar en goudbruin bakken. In broodmand of -schaal leggen.

6 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip december 1987

Geen opmerkingen: