woensdag 25 december 2019

Varkenshaasje met gevulde artisjokbodem

VARKENSHAASJE MET GEVULDE ARTISJOKBODEM

4 dik gesneden plakjes casselerrib (75 gram)
125 gram roompaté
½ eetlepel tomatenpuree
1½ eetlepel cognac of vieux
2 varkenshaasjes à 200 gram
zout
peper
1 theelepel tijm
50 gram boter
4 artisjokbodems


Van casselerrib vet verwijderen. 12 Rondjes met een doorsnede van 3 centimeter eruit snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In kom roompaté, tomatenpuree en cognac door elkaar roeren. In spuitzak met grove kartelspuitmond scheppen. Tot gebruik in koelkast leggen.
Vlees inwrijven met zout, peper en tijm. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 10 minuten bruin en rosé bakken. Af en toe keren. Intussen 4 borden voorverwarmen. Vlees op plank leggen. 3 Minuten laten rusten. Met scherp mes schuin in plakjes snijden. Op warme borden rangschikken. Casselerribrondjes tussen plakjes vlees leggen. Artisjokbodems naast vlees zetten. Patémengsel erin spuiten.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1987

Geen opmerkingen: