woensdag 16 augustus 2017

Visschotel met ketjap en koriander

VISSCHOTEL MET KETJAP EN KORIANDER

1 citroen
3 eetlepels (walnoten)olie
½ eetlepel vers geraspte gemberwortel
1 ½ eetlepel ketjap manis
zout
(vers gemalen) peper
400 gram schelvis- of kabeljauwfilet
boter voor het invetten
1½ deciliter Room Culinair
1 eetlepel gesnipperde koriander


Boen de citroen onder heet stromend water schoon. Rasp de helft van de schil eraf en pers de citroen uit. Roer een sausje van 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie, de gember en de ketjap. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrijk de visfilets rondom met het ketjapsausje en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de vis erin. Bak de vis 8 minuten in het midden van de oven. Roer intussen de room met de citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar. Schenk het roommengsel over de vis en bak de vis in nog 5 minuten gaar. Strooi de koriander over de schotel.
Lekker met rijst en gestoofde prei.

4 personen

marineer- / bereidings- / oventijd : 15 / 15 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: