woensdag 16 augustus 2017

Forel met kervel-kaassaus

FOREL MET KERVEL-KAASSAUS

50 gram boter
4 kleine forellen
1 deciliter droge witte wijn
1 deciliter visfond
1 deciliter Room Culinair
½ theelepel suiker
1 theelepel mosterd
100 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
4 eetlepels gesnipperde kervel
zout
(vers gemalen) peper


Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een schaal in met de helft van de boter. Spoel de forellen af onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de schaal. Schenk de wijn erover en verdeel de rest van de boter in klontjes over de vissen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de forellen in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden. Schenk het vocht uit de schaal in een steelpan en houd de vissen afgedekt, in de uitgeschakelde oven, warm. Doe de visfond, de room, de suiker en de mosterd bij het vocht in de steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus in 5 minuten iets inkoken en roer dan de kaas en de kervel erdoor. Roer tot de kaas gesmolten is en breng de saus op smaak met zout en peper. Geef de saus bij de forellen.
Lekker met gekookte krieltjes en geglaceerde worteltjes.

4 personen

bereidings- / oventijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: