woensdag 16 augustus 2017

Kalkoenrolletjes in deeg

KALKOENROLLETJES IN DEEG

1 ei
1 knoflookteentje
50 gram blanke amandelen
50 gram geraspte Goudse kaas
1 eetlepel pesto
4 kalkoenschnitzels
zout
(vers gemalen) peper
25 gram boter
1 blikje croissantdeeg


Splits het ei. Pers de knoflook uit boven het eiwit. Maal de amandelen in een notenmolentje en klop ze samen met de helft van de kaas en de pesto door het eiwit. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bestrijk ze aan één kant met het pestomengsel. Rol de schnitzels strak op en steek ze vast met cocktailprikkers. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in 4 minuten rondom bruin. Laat ze afkoelen en verwijder dan de prikkers. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het croissantdeeg volgens de perforaties in 4 driehoeken, leg de kalkoenrolletjes erop en rol het deeg, als een croissant, losjes op. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee het deeg. Bestrooi het deeg met de rest van de kaas. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een salade.

4 personen

bereidings- / oventijd : 35 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: