woensdag 16 augustus 2017

Franse aardappeltaart met tonijn en kappertjes (Frankrijk)

FRANSE AARDAPPELTAART MET TONIJN EN KAPPERTJES

1 kilogram aardappelen (afkokers)
zout
(vers gemalen) peper
3 eieren
1½ deciliter koffieroom
2 blikjes (à 200 gram) tonijn naturel
1/8 liter crème fraîche
2 eetlepels kappertjes
boter voor het invetten
2 eetlepels paneermeel
50 gram geraspte belegen Goudse kaas


Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Klop de eieren los met de koffieroom en roer het mengsel door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Laat de tonijn uitlekken, verdeel de vis in stukjes en doe die in een kom. Roer de crème fraîche, de kappertjes en wat peper erdoor. Vet de bodem en de rand van een springvorm (doorsnede 22 centimeter) in met boter en bestrooi de vorm met paneermeel. Schep de helft van de puree in de vorm, verdeel het tonijnmengsel erover en dek het af met de rest van de puree. Bestrooi met de kaas. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en door en door warm. Lekker met een tomatensalade.

2 personen

bereidings- / oventijd : 25 / 30 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Lekker uit de oven / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: