dinsdag 2 mei 2017

Pollo Rebozado (Bolivia)

POLLO REBOZADO (KIP GEPANEERD MET MAÏSMEEL IN TOMATENSAUS)

2 eieren
1¼ deciliter melk
2 eetlepels geel maïsmeel
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 kip van ± 1½ kilo, in 6 of 8 stukken gesneden
8 eetlepels plantaardige olie
2 grofgehakte uien
6 tomaten, geschild, zonder zaadjes en grof gehakt, of ongeveer 500 gram kleine Italiaanse tomaten uit blik, goed uitgelekt
1 (wijn)glas droge, witte wijn
een ‘bouquet’ van 3 takjes peterselie, 1 laurierblad, ½ theelepel gedroogde marjolein, samengebonden in een lapje kaasdoek
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper


Klop de eieren gedurende 2 minuten los, meng er dan de melk, het maïsmeel, 1 theelepel zout en wat zwarte peper door. Droog de stukken kip zeer goed af met keukenpapier en doop ze een voor een in het maïsmeelbeslag. Leg ze op vetvrij papier, als ze met een laagje beslag zijn bedekt.
Verhit de helft van de olie op fel vuur in een flinke koekenpan. Leg de kip erin en regel de hitte zodanig, dat de stukken vlug bruin worden zonder te verbranden. Keer de kip vaak met een keukentang of met een geperforeerde lepel. Leg de stukken op keukenpapier om uit te lekken.
Verwarm de rest van de olie in een zware, vlamvaste schaal op matig vuur, tot er lichte damp afslaat. Voeg de uien toe en laat deze al roerende in 4 à 5 minuten zacht en doorschijnend, maar niet bruin worden. Roer er tomaten, wijn, bouquet, zout en peper door. Leg dan de kip in de casserole en begiet de stukken goed met de tomatensaus. Doe een deksel op de schaal en laat op zeer klein vuur 30 à 40 minuten sudderen, of zolang tot het kippenvlees zacht is, maar niet van de botjes valt. Vis het bouquet eruit. Maak op smaak af en dien op in de casserole.

4 personen

land : Bolivia
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Recepten : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld)
Een reactie posten