dinsdag 2 mei 2017

Persillesovs (Denemarken)

PERSILLESOVS (PETERSELIESAUS)

30 gram ongezouten boter
¼ liter kippenbouillon, vers of van blokjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
15 gram bloem
zout
2 theelepels citroensap


In een kleine stevige steelpan wordt de boter langzaam bij lage temperatuur gesmolten. Wanneer het schuim wegtrekt neemt met de pan van het fornuis en roert er de bloem in met een houten lepel. Daarna wordt de bouillon ineens toegevoegd, onderwijl hard kloppend met een garde, tot alles goed gemengd is en alle vloeistof is opgenomen. Bij een lage temperatuur wordt onder voortdurend kloppen de saus aan de kook gebracht waardoor ze glad en dik wordt. Draai de hitte verder terug en sudder nog langzaam gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg zout naar smaak toe, roer er de peterselie en het citroensap door en giet de saus over visfilets.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : saus

bron : In de Scandinavische keuken / Dale Brown

Geen opmerkingen: