dinsdag 2 mei 2017

Bremer 'Küken' ragoût (Bremen, Duitsland)

BREMER ‘KÜKEN’ RAGOÛT (KIP IN RAGOÛT)

2 braadkuikens
75 gram boter
100 gram ontbijtspek (aan een stuk)
1 ui
1 volle eetlepel bloem
1 plak gekookte ossentong van 150 gram
1 blikje cocktailworstjes
100 gram kleine champignons
1 blikje asperges
zout
peper
snufje nootmuskaat
enkele druppels citroensap


Verdeel de kuikens in 8 stukken en braad deze aan in boter. Schud zo nu en dan eens om zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat in dobbelstenen gesneden spek en in plakken gesneden ui even meefruiten. Strooi er dan een volle eetlepel bloem over en laat dit meebakken tot de bloem lichtbruin is gekleurd. Giet er 2½ deciliter water bij, roer alles eens goed door en laat de stukken kip zo 3 kwartier sudderen op laag vuur. Snijd de ossentong in dobbelstenen, laat de cocktailworstjes en asperges uitlekken en voeg ossentong, cocktailworstjes, hele champignons en asperges toe aan de stukken kip. Voeg zout, peper, nootmuskaat en enkele druppels citroensap toe, leg een deksel op de pan en laat het geheel nog een kwartiertje sudderen op uiterst laag vuur, tot de champignons net gaar zijn.

4 personen

gebied : Bremen, Duitsland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Culinair reisboek / Wina Born

Geen opmerkingen: