woensdag 3 mei 2017

Kokoska u Umaku od Slacice (Kroatië)

KOKOSKA U UMAKU OD SLACICE (KIP IN MOSTERDSAUS)

1 kip van 1 kilogram
100 gram vet of olie
4 eierdooiers
1 deciliter azijn
60 gram mosterd
350 gram zure room
1 eetlepel rum


Wrijf de kip in met zout, bestrijk hem met vet of olie, zet hem in een braadslee in een voorverwarmde oven en laat hem bij een matige temperatuur gaar worden. Keer de kip af en toe om en bedruip hem met braadvocht. Snijd de kip daarna in vier stukken, doe die op een schotel en houd de kip warm. Trek van de maag, de vleugeltjes, de lever en de hals een beetje bouillon. Roer de eierdooiers door de azijn, laat het mengsel op een laag pitje indikken. Breng het beslist niet aan de kook. Doe de kippenbouillon, de mosterd, de zure room en de rum erbij, roer alles goed door, kook het even op en breng het op smaak met zout. Giet wat van de saus over de kip en serveer de rest afzonderlijk in een sauskom. Vaak geeft men er groenteballetjes bij, die ook met de saus worden overgoten.

4 personen

land : Kroatië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: